Wooninitiatief Palet Papendrecht gaat nieuwe fase in

Wooninitiatief Palet Papendrecht  gaat nieuwe fase in 14-02-2013 - Algemeen

Het Palet in Papendrecht, een woonlocatie voor jong-volwassenen met een lichamelijke beperking, draagt de zorg per 1 maart dit jaar over aan WoonCadans. Dat maakt de organisatie vandaag bekend.

Eind 2000 startte in Papendrecht het Palet, een woonlocatie voor jong-volwassenen met een lichamelijke beperking. De locatie werd gerealiseerd door de ouders van de bewoners. Zij besloten destijds de zorg en ondersteuning in te kopen bij Syndion. Nu het Palet uitbreidt, is besloten de zorg over te dragen aan de zorgorganisatie WoonCadans.

 

Ruim twaalf jaar deelden bewoners van het Palet en het Syndion-team lief en leed. De bewoners waren gelukkig altijd erg tevreden over de ondersteuning. Een aantal Syndion-medewerkers werkt er al jaren. Toch is er nu voor een andere zorgaanbieder gekozen. Dit heeft te maken met de uitbreiding van het Palet en wijzigingen in de wet- en regelgeving.

 

Tweede woongroep

Naast de huidige woongroep aan de Vincent van Goghlaan, met zeven ruime en volledig aangepaste woningen en een gezamenlijke ruimte op de begane grond, komt er een tweede woongroep op de eerste verdieping. Deze vijf woningen zijn niet aangepast voor mensen met een lichamelijke handicap. Ze zijn vooral bedoeld voor mensen met een lichte verstandelijke beperking. Voor het wonen is een indicatie voor zorg met verblijf nodig.

 

Nieuwe fase

Nu het Palet een nieuwe fase ingaat, is besloten om samen te gaan werken met de kleinschalige woonorganisatie WoonCadans. De bewoners van het Palet hebben aangegeven dat zij graag willen dat zoveel mogelijk huidige teamleden hun werkzaamheden voortzetten. Daarom zijn Syndion en WoonCadans in gesprek gegaan. Afgesproken is dat de overgang naar de nieuwe organisatie met behoud van zoveel mogelijk teamleden van Syndion zal plaatsvinden. Met de medewerkers van Syndion worden gesprekken gevoerd of zij willen overstappen naar de organisatie WoonCadans. Behalve deze huidige medewerkers zijn er in verband met de nieuwe appartementen ook nog extra medewerkers nodig.< terug naar overzicht