Tot uw Dienst

Het "Tot uw dienst" team verzorgt klusjes in de wijk voor particulieren en organisaties en draagt daarmee bij aan een 'civil society', een maatschappij waarin samen met, en voor elkaar gewerkt wordt. Want, een prettig leven begint nog steeds bij een prettige leefomgeving. Zij knappen de tuin op, doen een klusje in huis of brengen het grofvuil weg voor mensen die dit zelf, óf vanuit het ontbreken van een netwerk én financieel, niet meer kunnen.

 

Naast de servicegerichte werkzaamheden, onderhoudt het team de tuin en dieren van de Blomhoeve, evenals de eigen volkstuin. De oogst van de volkstuin wordt indien mogelijk verwerkt door het Huis- en Horecateam op de Blomhoeve.

Op vrijdagochtend ondersteunt het team de vrijwilligers van de kinderboerderij.

 

De deelnemers doen betekenisvol, laagdrempelig werk, en doen sociale contacten op. Dit geeft zelfvertrouwen en plezier in het werk. Daarnaast neemt ook hun zelfstandigheid toe en worden mogelijkheden richting werk en opleiding vergroot.

 

Het mooie is dat het mes hier aan veel kanten snijdt. Wij zoeken bij deze activiteiten samenwerking met organisaties uit de wijk zoals Woonkracht 10, de kinderboerderij, Vluchtelingenwerk en SWA (stichting welzijn Alblasserdam).

 

 

Locatie: Participand, Lelsstraat 2 te Alblasserdam

Telefoon: 078 - 69 99 633

E-mail: totuwdienst@wooncadans.com

Tot uw Dienst actueel

Een nieuwe Klusbus

Op 13 februari mocht het dagbestedingsteam Tot Uw Dienst de nieuwe klusbus in gebruik gaan nemen

Lees verder